Η Eurovision μας δείχνει πόσο γαμάτος λαός είμαστε

Το ότι είμαστε ο καλύτερος λαός ever, έχουμε σε όλα δίκιο και δεν κάνουμε ποτέ λάθος, γιατί μέσα μας κυλάει ελληνικό αίμα, έχουμε ελληνική ψυχή, είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πολλών άλλων (άσχετα αν δεν τους φτάνουμε ούτε στο μικρό δαχτυλάκι του ποδιού τους, άσε δε που αν γνώριζαν τι λαός θα βγαίναμε, θα αυτοκτονούσαν ο ένας μετά τον άλλο), δεν σηκώνει συζήτηση. Και κάθε μέρα που περνάει αντιλαμβάνεσαι το εξής, είμαστε ο πιο γαμάτος λαός ever.

Τα κάνουμε όλα τέλεια και όλες οι κουφάλες μας φθονούν και θέλουν την καταστροφή μας. Είμαι σίγουρος ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος, διαβάζοντας την ιστορία μας και συγκρίνοντας την με τον λαό των τελευταίων δεκαετιών, θα πιστεύουν ότι απλά κάπως συμφωνήσαμε όλοι μαζί να τρολάρουμε την ιστορία ή ότι απλά μπήκαμε τσόντα σε αυτήν την χώρα.

Ψάξε σε ανατολή και δύση και αν βρεις πουθενά αλλού δημόσια υπηρεσία να κλείνει «εκτάκτως» μια ημέρα πριν από αργία, έτσι για να το κάνουν 4ημερο, να μου τρυπήσεις την μύτη…

Ας δούμε ένα παράδειγμα γιατί το αναφέρω αυτό και πόση υποκρισία κρύβεται στην χώρα αυτή.

Στις τελευταίες δεκαετίες που λέω παραπάνω, δεν αναφέρομαι στα ιερά τέρατα που έβγαλε η χώρα μας. Από το παρακάτω, φτάσαμε στο(ν) Jason ή Αντιγόνη ή ουδέτερο ή άφυλλο (ή στο «Καργιόλα σε μισώ» του Χρήστου Δάντη)

Όταν ανακοινώθηκε ότι η Ελένη Φουρέιρα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, οι πάντες την έθαψαν για την καταγωγή της [1]. Και εννοείται, το Twitter την γλέντησε κανονικά. Λες και επειδή είναι από την Αλβανία, δεν πρέπει να κυνηγήσει τα όνειρα της, όπως κάνουν άλλωστε και τόσοι Έλληνες και κάποιοι διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Δηλαδή, όταν διαβάζεις ότι ο τάδε Έλληνας επιστήμονας ανακάλυψε κάτι ή συμμετείχε σε κάτι, τότε φουσκώνεις από υπερηφάνεια, ενώ όταν διαβάζεις ότι η Αλβανίδα σαρώνει στην Ευρώπη, πρέπει να το θάψεις; Αν αντιθέτως ήταν η Παπαρίζου αυτή που θα εκπροσωπούσε την Κύπρο, τότε θα ήταν αλλιώς γιατί τότε μπαίνει στην μέση το ελληνικό αίμα.

Και όταν έκανε την -γνωστή πλέον- φωτογράφιση που έκανε με τα χέρια της το σχήμα του αετού [2], έγινε ένας χαμός με τα αρνητικά σχόλια. Ποιος είδε τον Έλληνα πολεμιστή του πληκτρολογίου και δεν τον φοβήθηκε. Μέχρι που φοβήθηκα μην γίνει καμία επανάσταση, πάνω που πάμε να βγούμε από τα μνημόνια (λέμε και κανένα αστειάκι για να περνάει η ώρα ευχάριστα).

Στην συνέχεια ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν. Όταν εμείς πατώσαμε και δεν είχαμε έτσι ένα αποκούμπι, η Ελένη άρχισε να ανεβαίνει. Στην Ευρώπη άρεσε πολύ το τραγούδι και η σκηνική παρουσία της Φουρέιρα (είναι και όμορφη, έχει ωραίο σώμα και αυτό μετράει) και του Έλληνα η καρδιά άρχισε να μαλακώνει. Πλέον δεν είναι η Αλβανίδα που εκπροσωπεί την Κύπρο, είναι η δική μας Ελένη, το κορίτσι μας που τόσο πολύ αγαπάμε και στηρίζουμε.

Και όλοι μαζί άρχισαν να υπερηφανεύονται, ενώ τα θετικά σχόλια έπεφταν σαν βροχή. Μέχρι και το το τελευταίο προπύργιο των επαναστατών, το Twitter, άρχισε να την υπερασπίζεται.

Μάλιστα, στα σχόλια σε ένα από τα video με το τραγούδι της, μια κοπέλα έλεγε ότι η Ελένη είναι Ελληνίδα, για να την διορθώσει κάποιος ότι είναι από την Αλβανία, για να απαντήσει η κοπέλα ότι -αυτός- δεν μπορεί να ξέρει από που είναι οι παππούδες της (Φουρέιρα) και ότι ίσως να ήταν Έλληνες, ενώ συνέχισε ότι δεν γνωρίζει ούτε από που κρατάει η σκούφια των δικών της προγόνων, ενώ κάπου έμπλεξε μέσα και την Τουρκοκρατία και ότι πολλοί μπασταρδευτήκαμε. Πάει και τελείωσε, η Φουρέιρα είναι πλέον δικιά μας καθίκια. Κουφάλες Ευρωπαίοι, μας πήρατε την φέτα, δεν θα μας πάρετε τώρα και την Φουρέιρα.

Και όλος αυτός ο κόσμος που τόσο εύκολα την έθαψε, είμαι σίγουρος ότι θα κλείνει πρώτο τραπέζι πίστα στις εμφανίσεις της, γιατί έκανε την ελληνική ψυχή υπερήφανη. Άλλωστε ήμαστε πρώτοι στο «εκεί που έφτυνα, τώρα γλύφω» (aka κωλοτούμπα, η οποία πλέον είναι και διεθνής λέξη [3], πάλι εμείς).

Η υποκρισία ωστόσο δεν σταματά εδώ. Η Φουρέιρα τελικά έχασε και βγήκε 2η. Και μάλιστα ούτε η χώρα της η Αλβανία την υποστήριξε (τζάμπα ο αετός ρε Ελένη) [4]. Πρώτη βγήκε η Netta, από το Ισραήλ [5], με το «Toy», με ένα πρωτότυπο στυλ με μια νότα φεμινισμού (η ίδια έχει δηλώσει πως το τραγούδι της είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo). Η Netta τραγούδησε «Δεν είμαι το παιχνίδι σου ηλίθιε», κάνοντας το κακάρισμα της κότας παράλληλα και μάγεψε την Ευρώπη.

Προσωπικά μου άρεσε το στυλ, η ενέργεια και η φωνή της Netta και πίστευα ότι θα κερδίσει. Η κοπέλα έχει ταλέντο και είναι φοβερή σε αυτό που κάνει. Καμία σχέση με την πλαστική εμφάνιση της Φουρέιρα, μια κόπια της Beyonce γεμάτη κρύσταλλα Swarovski. Και μπορεί το στυλ και η παρουσία της Φουρέιρα να ήταν τα δυνατά της χαρτιά, στα φωνητικά της κάπου έχανε (αν και τα διόρθωσε στην πορεία). Αντιθέτως η Netta είναι τρομερή.

Και εδώ ήταν που άρχισαν τα πανηγύρια. Ο εγωισμός του Έλληνα ραγιά πληγώθηκε. Μα να χάσει το τούμπανο, η λέαινα [6], από «αυτό το πράμα (!) από το Ισραήλ» [7], αυτήν την χοντρή, άσχημη και ατάλαντη; Πιθανών ο πληγωμένος Έλληνας αδυνατεί να ξεχωρίσει ένα πραγματικό ταλέντο. Μαθημένος μια ζωή να βλέπει βυζιά και μπούτια στα μπουζούκια, για να εξισορροπήσει έτσι η έλλειψη φωνής των τραγουδιστριών, πιστεύει ότι ταλέντο = καλό κορμί.

Και το καλύτερο κομμάτι; Ότι ενώ το τραγούδι της μιλάει για την σεξουαλική παρενόχληση, το body shaming, την θέση της γυναίκας ως αντικείμενο και η ανάγκη της να σπάσει όλα αυτά τα καλούπια, το μεγαλύτερο θάψιμο της το διάβασα από γυναίκες στα κοινωνικά δίκτυα. Το τι αρνητικό σχόλιο έχει πέσει στο ελληνικό διαδίκτυο για την κοπέλα [9], δεν μπορείς να φανταστείς και τα περισσότερα αφορούν τα κιλά της και ότι είναι ατάλαντη επειδή… «κακαρίζει».

Και εδώ φαίνεται η υποκρισία των γυναικών. Για παράδειγμα, όταν μιλάει ο δικηγόρος για… φώκιες, όλες βγαίνουν να τον θάψουν και να υπερασπιστούν τις παχύσαρκες γυναίκες, το δικαίωμα τους να είναι όπως θέλουν και το body shaming. Αλλά εδώ το πράγμα αλλάζει, είναι βλέπεις που έχασε το κορίτσι μας, εδώ δεν υπάρχει υπεράσπιση στις χοντρές, μόνο θάψιμο.

Δηλαδή, αν δεν έχει κάποιος σώμα ή καλή γενικά εμφάνιση, θα πρέπει να λιθοβοληθεί στην πλατεία για παραδειγματισμό. Εδώ φαντάσου, όταν αποκαλύφτηκε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνέλαβαν οι Τούρκοι, τα περισσότερα σχόλια είχαν να κάνουν με την εμφάνιση τους και όχι με το περιστατικό. Ακόμη και η ελληνική γλώσσα είναι πολύ φτωχή για να περιγράψει το μέγεθος της βλακείας που δέρνει αυτόν το τόπο.

Και ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη την επαινεί, ο Έλληνας βλέπει παντού λίπος και συνωμοσία, αφού δεν γνωρίζει ότι εκτός από τους αντιπροσώπους των χωρών ψηφίζουν και οι πολίτες. Τα ίδια άλλωστε έλεγαν και όταν ένα άλλο φυσικό ταλέντο σάρωνε, την Susan Boyle (βρες μου ένα από τα σημερινά τα ξέκωλα, που μπερδεύουν το μικρόφωνο με κάτι άλλο, που να έχει φωνή ισάξια ή καλύτερη από την Boyle [8]). Τα ίδια δεν έγιναν και με την Παπαρίζου; Λίγα σχόλια έγιναν για τα κιλά της [10];

Λες και θα πρέπει να ρωτήσει τους φαν αν θα παχύνει κάποιος/α ή όχι ή αν θέλω να ακούσω μουσική, θα πρέπει να έχει άριστη εμφάνιση η τραγουδίστρια. Αν θέλω να δω γυμνό, μπορώ να πάω και σε στριπτιζάδικο.

Με την ίδια λογική, ο κορυφαίος Gabriel Iglesias θα πρέπει να πάψει να λέει αστεία επειδή είναι… Fluffy. Επίσης, άσχετο αλλά πρέπει να το αναφέρω, ακούστε τι λέει στο 13′ και συγκρίνεται τον με τα τσουτσέκια που επειδή βγήκαν κάπου και έγιναν γνωστοί, το παίζουν μετά ντίβες…

Και το καλύτερο, το αφήνω για το τέλος. Ενώ μέχρι χτες γεμίζαμε πλατείες με τον κόσμο να διαδηλώνει κατά του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια, όμως όταν όλη η Ευρώπη τους αποκαλεί FYR Macedonia, δεν σχολιάστηκε -σχεδόν- από κανέναν. Ψιλά πράγματα θα μου πεις, εκείνες οι διαδηλώσεις έγιναν έτσι, για την υπερηφάνεια μας και το ότι κάναμε κάτι σαν ομάδα. Και ευτυχώς που έγιναν χειμώνα οι διαδηλώσεις αυτές, γιατί αν γίνονταν καλοκαίρι δεν θα πήγαινε ούτε ο… κουλουράς.

Συγχαρητήρια λοιπόν Netta, κέρδισες με το σπαθί σου την… λέαινα και έδειξες το μέγεθος της ψευτο-υπερηφάνιας και της υποκρισίας του -μέσου- πιτογυρο-αναθρεμένου Έλληνα και περισσότερο των γυναικών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.